Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.
Menu Sluit
Zoeken

10 november 2018 open dag MARIN WAGENINGEN

Gepubliceerd op


Op zaterdag 10 november 2018 is de open dag MARIN WAGENINGEN. Speciaal voor deze dag is de EFRO-proeftuin LNGPITCH4  opengesteld. Iedereen is deze dag van harte welkom van 9.30 tot 17.00 uur aan de Haagsteeg 2 in Wageningen. De toegang is gratis. Meer informatie:
www.opendagbijmarin.nl

Proeftuin LNG-PITCH4
Methaan in de vorm van aardgas of biogas, is een belangrijke brandstof op weg naar een duurzame economie. Om deze reden schakelt ook de grote zeevaart over op methaan. Het veilig vervoer van methaan in vloeibare vorm (LNG) in grote (brandstof)tanks over zee vraagt echter wel specialistisch onderzoek. MARIN bouwt daarom voor de proeftuin LNG-PITCH4 een uniek laboratorium waarin de golfimpact van vloeibaar gas op schaal wordt nagebootst.
Prototypes van LNG-tanks voor schepen kunnen hier getest worden. In Proeftuinproject LNG-PITCH4 werkt MARIN nauw samen met tankbouwer Cryovat uit Nijkerk, isolatie-expert GSH uit Maasbracht en industrieel auto–matiseerder Kremer uit ’s-Heerenberg. De testfaciliteit zal in de toekomst ook ingezet worden voor onderzoek aan vloeibaar waterstof.
Hier vindt je meer informatie over de EFRO-subsidie voor LNGPITCH4

Kijkdagen
In Nederland zijn er heel veel verschillende projecten die financieel worden ondersteund door diverse Europese fondsen. De Europese Commissie en de Nederlandse overheid vinden het belangrijk om te laten zien wat er met dit geld gebeurt.