Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.
Menu Sluit
Zoeken

35,5 miljoen voor Innovatie en Slimme CO2-reductie

Gepubliceerd op


OP Oost stelt in 2019 een bedrag van 35,5 miljoen beschikbaar voor duurzame & innovatieve projecten in Overijssel en Gelderland. Met deze middelen stimuleert OP Oost ondernemers in de regio om bij te dragen aan de economie van de toekomst: een slimme en schone economie die zorgt voor duurzame groei en werkgelegenheid. Mkb’ers die samenwerken met andere (grote) ondernemingen, maatschappelijke organisaties en overheden zijn de belangrijkste doelgroep.

Voor algemene innovaties in de sectoren Agrofood, Health en HTSM is ruim € 18 miljoen beschikbaar. Voor projecten die bijdragen aan “Slimme CO2-reductie” ruim € 17 miljoen. Subsidie aanvragen kan vanaf 16 mei

Algemene innovatie

Onder de noemer Algemene Innovatie kan subsidie worden aangevraagd voor grote R&D-samenwerkingsprojecten (Research en Development). In deze projecten werken drie of meer onafhankelijke s organisaties samen aan innovaties in de sectoren Agrofood, Health en HTSM. Een subsidie bedraagt minimaal € 350.000,-- en maximaal € 2.000.000,-- per aanvraag.

Slimme CO2-reductie

Voor Slimme CO2-reductie kan subsidie worden aangevraagd worden door samenwerkende organisaties die plannen hebben om grondstoffen en/of energie te besparen, schone energie te winnen en/of op te slaan. Het samenwerkingsverband moet bestaan uit drie of meer onafhankelijk samenwerkende organisaties. Ook kennisinstellingen, gemeenten, waterschappen, woningbouwverenigingen of coöperaties kunnen hiervan deel uitmaken. De subsidie bedraagt minimaal € 350.000,- en maximaal € 2.000.000,- per aanvraag.

Aanvragen indienen

De middelen zijn beschikbaar tussen 16 mei en 31 oktober en worden verdeeld volgens het “first come first serve” principe. Dit betekent dat complete subsidieaanvragen op volgorde van binnenkomst in behandeling worden genomen. Aanvragen is niet meer mogelijk nadat het beschikbare budget is toegekend.

In oprichting

Voor Gelderland start binnenkort ook een fonds voor risicofinanciering voor het MKB. Dit fonds wordt naar verwachting aan het eind van het tweede kwartaal 2019 opengesteld. Met leningen tussen € 350.000 tot € 2.000.000 kunnen ondernemers hun innovaties verder kunnen ontwikkelen en naar de markt te brengen.

Meer informatie

Meer informatie over het indienen van een aanvraag en een uitgebreide toelichting op de regelingen vindt u op www.op-oost.eu onder: het tabblad "Aanvragen".