Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.
Menu Sluit
Zoeken

Bezoek het Weekend van de Wetenschap in Zeeland

Gepubliceerd op

Op 5 en 6 oktober vindt het Weekend van de Wetenschap plaats. Ook in Terneuzen, Middelburg en Vlissingen zetten organisaties hun deuren open voor publiek. Zij laten zien hoe wetenschap en techniek onderdeel zijn van hun werk en dat Europese subsidie en de provincie Zeeland dit stimuleren. 

Zo kun je bijvoorbeeld in Terneuzen een kijkje nemen bij het Portaal van Vlaanderen, het interactieve informatiecentrum bij het sluizencomplex.  Speel het sluizenspel, behaal je diploma, maak een rondvaart  en bekijk de bouw van één van de grootste sluizen ter wereld.  

Opening op 5 oktober

Het Weekend van de Wetenschap bij Portaal van Vlaanderen wordt op 5 oktober om 10:00 uur officieel geopend door Gerard van Harten. Gerard van Harten is voormalig bestuursvoorzitter van DOW Benelux BV en actief geweest als boegbeeld  van de topsector Chemie. Nu is hij actief bij Dow, PZEM en UCR als voorzitter van de raad van commissarissen. Gerard is ook lid van de Economic Board Zeeland en stuurgroeplid van het Europese programma OPZuid.

Gerard zal niet alleen inzoomen op wat er nu al bereikt is in Zeeland met behulp van Europese subsidie, maar ook wat er in de toekomst binnen OPZuid mogelijk zal zijn voor innovatieve projecten en Zeeuwse ondernemers.

Samen bereik je meer

Gedeputeerde Anita Pijpelink: “Samen bereik je meer. Daarom kijken we vanuit Zeeland regelmatig over de grens. Dat doen we ook letterlijk: tal van mooie projecten komen tot stand met behulp van cofinanciering vanuit Europa. Denk bijvoorbeeld aan de kweek van vis op het land, getijdenenergie of nieuwe natuur. Met deze innovaties maken we Zeeland steeds mooier en duurzamer. De grensoverschrijdende fusiehaven North Sea Port is ook een mooi voorbeeld van Europese samenwerking. Tijdens het Weekend van de Wetenschap kun je op interactieve manier kennis maken met het reilen en zeilen van de havens en de sluizen. Een mooie manier om het werk van Europa bij jou om de hoek in de praktijk te zien!”

Andere Zeeuwse projecten die meedoen aan het Weekend van de Wetenschap vind je op de website.

Europa om de Hoek  

Europa om de Hoek is trotse partner van het Weekend van de Wetenschap. Wij vinden het belangrijk dat projecten die mede mogelijk zijn gemaakt dankzij Europese subsidie op de kaart worden gezet. Benieuwd welke projecten er in andere provincies tijdens het Weekend van de Wetenschap te bewonderen zijn? Ga dan naar www.europaomdehoek.nl/wvdw.