Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.
Menu Sluit
Zoeken

EU biedt visserij online platform: vistikhetmaar!

Gepubliceerd op

De Nederlandse visserijsector ligt onder de loep en heeft het niet altijd even makkelijk. Tijd om de handen in één te slaan: kennisuitwisseling, nieuwe projecten en onderling contact is nodig om de sector te blijven stimuleren en ondersteunen. in het kader van Europese subsidies geeft de Europese Unie subsidie voor het project Vistikhetmaar. Vistikhetmaar is een platform speciaal voor kennisuitwisseling binnen de visserijsector.

De oprichters van het platform: ‘Voor de sector is het belangrijk om met elkaar in gesprek te gaan. Maar ook om up to date te blijven van alle ontwikkelingen. Met dit platform kunnen we actief contact zoeken met uiteenlopende partijen binnen de sector. Zeker voor vissers is dit van belang, om in kaart te brengen wat voor vragen er leven en welke kennis er al beschikbaar is.’ Via het platform worden ook themadagen en andere activiteiten georganiseerd worden waarbij het delen van kennis en het met elkaar in discussie gaan centraal staan. Zo helpt de Europese Unie Nederland verder.

 

Activiteiten

Vistikhetmaar organiseert allemaal activiteiten om de vissers verder te helpen. Op de website staan kennisdossiers om de vissers op de hoogte te houden over de complexe wet- en regelgeving, duurzaamheid enzovoorts. Denk hierbij aan de  Brexit, zwerfafval op zee  of netinnovaties De website biedt ook onderwijsmateriaal om toekomstige vissers op te leiden. Ook geven ze cursussen waar vissers zich voor kunnen aanmelden, veiligheidsbewustzijn aan boord is bijvoorbeeld een belangrijk onderwerp.