Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.
Menu Sluit
Zoeken

Startsein proeftuin LNG Pitch4 tijdens open dag MARIN 29 oktober

Gepubliceerd op
Zeegangsmanouvreerbasin Marin Wageningen

 

Op 29 oktober geeft gedeputeerde Jan Jacob Van Dijk het startsein voor het project “LNG Pitch4”. Eén van de proeftuinen die onlangs subsidie ontvingen uit het Europese subsidieprogramma OP Oost 2014-2020.

Door deze proeftuinen kunnen ondernemers de toepasbaarheid van nieuwe producten en prototypes testen in een realistische marktsituatie.

Gedeputeerde van Dijk: “De verwachting is dat transitiebrandstoffen zoals LNG en waterstof steeds meer gebruikt worden als schone en compacte energiedrager voor vervoer en transport. In deze proeftuin biedt Marin de mogelijkheid om de opslag- en vervoersmogelijkheden onder realistische omstandigheden te testen. Mkb-ondernemingen uit de regio leveren hieraan een bijdrage maar kunnen ook kennis op doen voor verder productontwikkeling. De proeftuin LNG Pitch4 draagt zo bij aan een schonere economie en werkgelegenheid.

Open dag

Marin is gespecialiseerd in de ontwikkeling van hoogwaardige hydrodynamische en nautische kennis voor de internationale maritieme en offshore-industrie en voor overheden. Daarbij wordt gebruik gemaakt van de nieuwste reken- en testfaciliteiten, ware groottemetingen en simulatoren. De aftrap van LNGPITCH4 vindt plaats tijdens de open dag op zaterdag 29 oktober. Marin opent dan haar deuren van 09:30 uur tot 17:00 uur. Iedereen is harte welkom aan de Haagsteeg 2 in Wageningen. Er zijn verschillende activiteiten speciaal voor kinderen en de toegang is gratis. Voor meer informatie: Marin open dag 2016

Twee concrete experimenten

In de proeftuin LNG Pitch4 staat het ontwikkelen en testen van tanks voor vloeibaar aardgas/biogas centraal. In eerste instantie wordt ingezet op twee experimentele ontwikkelingen door het MKB: een nieuw monitoring systeem voor het meten van belastingen op en vervormingen van LNG-ladingtanks aan boord van schepen en een innovatieve middelgrote LNG brandstoftank voor gebruik aan boord van schepen.

Kennis brengen en halen

Naast Maritiem Research Instituut Nederland MARIN werken, Cryovat Productie BV (Nijkerk, Gelderland), Industriële Automatisering Kremer (’s-Heerenberg, Gelderland), en General Services Holland (Maasbracht, Limburg) samen in dit project. Andere MKB bedrijven gevestigd in Oost-Nederland krijgen ook toegang tot de resultaten van het gehele traject en het netwerk van universiteiten en grote bedrijven die de partners in het traject zijn.