Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.
Menu Sluit
Zoeken

Innofest wint belangrijke Europese ondernemersprijs

Gepubliceerd op

Inzet van cultuurfestivals als living labs voor innovatie. Met dit idee won Innofest op 23 november de European Enterprise promotion Award. De prijs werd uitgereikt tijdens de SME Assembly, het jaarlijkse hoogtepunt voor mkb ondernemingen in Europa, dat dit keer plaatsvond in de Estse hoofdstad Tallinn. 

Innofest geeft start-ups, bedrijven en studenten met innovatieve ideeën ruimte om op noordelijke festivals hun innovatie real-life te testen. Festivals kun je zien als tijdelijke minimaatschappijen en vormen daarmee de perfecte living labs. Je kunt er alles testen wat je ook in een echte maatschappij kunt testen maar dan sneller en beter. De opgehaalde resultaten worden gebruikt om het product verder te ontwikkelen. Innofest helpt zo jaarlijks 30 innovaties versneld en verbeterd naar de markt. 

De drie noordelijke provincies en het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) waren anderhalf jaar geleden eveneens onder de indruk van het idee achter Innofest en hebben toen 1,8 miljoen euro aan subsidie toegekend om het project verder uit te werken. Wij zijn dan ook trots te lezen dat de jury de inzending Innofest omschrijft als ‘absolute winnaar, zo’n innovatief en effectief initiatief hebben we nog nooit gezien’. 

Innofest heeft subsidie ontvangen uit het Europees subsidieprogramma OP EFRO met daarbij cofinanciering door de provincies Drenthe, Fryslân en Groningen. Meer weten over het OP EFRO? Kijk op deze pagina