Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.
Menu Sluit
Zoeken

Investering innovatieve samenwerkingsprojecten Noord-Nederland

Gepubliceerd op

Drie innovatieve samenwerkingsprojecten uit Noord-Nederland hebben Europese subsidie ontvangen met een totaalwaarde van ruim 2 miljoen.

Call Kennisontwikkeling 2016

Voor de Call Kennisontwikkeling is zes miljoen euro beschikbaar gesteld. Het doel van deze Call is gericht op kennisontwikkeling binnen het mkb. Zo is subsidie verstrekt aan het samenwerkingsproject ‘BBE gesloten kringenlopen’ het eerste kennis-ontwikkelingsproject van Noord-Nederland dat bijdraagt aan voedselzekerheid en zich bezig houdt met de productie van waardevolle biobased en circulaire producten in gesloten kringlopen.

Proeftuinen 2016

De call Proeftuinen heeft tot doel om innovatieclusters (kennisinstellingen, mkb-bedrijven en/of grootbedrijven) te ondersteunen bij het opzetten, uitbouwen of verbeteren dan wel onderling (beter) verbinden van proeftuinen. Binnen de call Proeftuinen 2016 is een budget van 10 miljoen euro beschikbaar gesteld.

De eerste twee proeftuin-projecten die subsidie ontvangen zijn ‘Energysense’ en ‘Newborn’. Het doel van het innovatieve Energysense is een proeftuin met 3.000 huishoudens op te zetten en deze gereed te maken voor gebruik door MKB gericht om hierbij onderzoek en innovatie te faciliteren op het gebied van energietransitie. De proeftuin Newborn is onderdeel van het Lifelines Next project. Hierbij wordt informatie beschikbaar gesteld voor ondernemers om producten en diensten te ontwikkelen voor de onderzochte doelgroep.

Zie hier het totaaloverzicht van de goedgekeurde projecten.

Europa om de hoek

Ga voor een overzicht van meer projecten die mede mogelijk zijn gemaakt dankzij Europese subsidies naar www.europaomdehoek.nl. Laat u inspireren en kijk wat Europese subsidie voor u kan betekenen.