Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.
Menu Sluit
Zoeken

Jaarverslag EFRO OP-Oost 2014-2015 - MKB Oost-Nederland investeert in innovatie

Gepubliceerd op
Publiekssamenvatting

 

372 mkb bedrijven en instellingen investeren de komende jaren ruim 27 miljoen in Oost Nederland. Europa, provincies Gelderland en Overijssel en het Rijk leggen daar 33 miljoen subsidie bij. Samen investeren ze 60 miljoen in innovaties, die zorgen voor economische groei en werkgelegenheid. Zo blijkt uit het eerste jaarverslag van het Europese subsidieprogramma OP-Oost 2014-2020.

In het eerste OP-Oost jaarverslag 2014-2015 wordt gerapporteerd over de stand van zaken tot en met 31 december 2015. Op dat moment waren 185 aanvragen van mkb-ers toegekend voor een bedrag van bijna 7,6 miljoen. Op dit moment zijn bijna alle aanvragen uit 2015 afgehandeld. Aan 241 projecten uit 2015 is in totaal zo’n 33 miljoen euro toegekend.

Voorbeelden van gesubsidieerde projecten zijn:

  • De Ontwikkeling van een lineaire motor door Tecnotion B.V  (Almelo) waarbij het gebruik van (schaars) neodymium magneten niet langer noodzakelijk is.
  • Het project  ‘De-Icing’  van Euro-Chemicals B.V.  (Denekamp) dat als doel heeft een anti-ijs coating te ontwikkelen, die ijsvorming op installaties, leidingenwerk, vliegtuigvleugels, rails, etc. voorkomt.
  • CO2 besparende kunststof koel- en vriesmeubeldeuren door van  Estem B.V.  (Harderwijk)
  • De Urika Blaasmonitor Mini van NovioScan B.V.  (Nijmegen) Een innovatieve sensor die continue de vulling van de blaas meet en de gebruiker (of verzorger) tijdig waarschuwt.

Hier vindt u de publieksamenvatting van het jaarverslag en een lijst van alle dan toegekende aanvragen uit 2015

Ook in 2016 nog voldoende subsidiemogelijkheden

De bestuurders Eddy Van Hijum (Overijssel) en Michel Scheffer (Gelderland) laten weten dat er in 2016 nog voldoende subsidiemogelijkheden zijn binnen het EFRO OP-Oost programma. Zij roepen mkb-ers in Oost-Nederland op zich te melden met hun ‘slimme en schone’ projectideeën. Meer informatie over het stimuleringsprogramma en de openstellingen in 2016 vindt u op: www.op-oost.eu