Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.
Menu Sluit
Zoeken

Laatste openstelling OP Oost in zicht

Gepubliceerd op


De bodem van het voor Oost Nederland beschikbare EFRO-budget voor de perionde 2014-2020 is bijna bereikt. Mede door het grote aantal aanvragen dat op de sluitingsdatum van de vorige openstelling nog binnenkwam zijn de beschikbare budgetten zo goed als ingezet. Op dit moment is alleen voor Algemene Innovatie voor Gelderse ondernemers nog € 6 miljoen beschikbaar.

Openstelling vanaf 16 april

Dit bedrag van € 6 miljoen voor grote R&D-samenwerkingsprojecten wordt op basis van de ongewijzigde Beleidsregel 2019 opengesteld voor Gelderse ondernemers. De openstelling gaat op 16 april 2020 van start en de uiterste indieningsdatum is 30 september 2020. Behandeling van de aanvragen is op basis van first-come-first-serve (op volgorde van binnenkomst). Een Overijsselse ondernemer of kennisinstelling kan eventueel wel meedoen in een overwegend Gelders project. U vindt binnenkort alle benodigde informatie op deze website.

Veel aanvragen op sluitingsdatum 31 maart

Op de laatste dag van de OP Oost-openstelling 2019 voor Slimme CO2-reductie (3.1) en Algemene Innovatie (3.3) zijn maar liefst 25 aanvragen ingediend. Om projecten nog een zo lang mogelijke looptijd te geven, wil OP Oost ook zoveel mogelijk van het resterende budget inzetten voor deze aanvragen. Hierdoor is pas na de deskundigencommissie (medio mei) bekend of er nog budget beschikbaar is voor een extra openstelling van Slimme CO2-reductie (3.1) voor Gelderse en of Overijsselse ondernemers.  

OP Oost 2012-2027

Er wordt intussen hard gewerkt aan het OP Oost EFRO-programma voor de periode 2021-2027. We gaan ervan uit dat ondernemers uit Gelderland en Overijssel in 2021 weer subsidie kunnen aanvragen voor hun slimme en duurzame plannen. Meer informatie vindt u op de website van OP Oost onder het tabblad 2021-2027.