Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.
Menu Sluit
Zoeken

Miljoenen aangevraagd voor opzetten proeftuinen in Noord-Nederland

Gepubliceerd op

Het subsidieloket van de Call Proeftuinen is per 3 oktober gesloten. Er zijn in totaal 10 aanvragen, waarvan twee zogenoemde pro-forma aanvragen, ingediend. Het exacte subsidiebedrag dat hiermee is aangevraagd is nog niet bekend.

Het doel van de Call is om innovatieclusters te faciliteren in het (verder) ontwikkelen van een proeftuin rond de maatschappelijke uitdagingen uit de RIS3. Met behulp van subsidie kan een innovatiecluster een proeftuin opzetten, uitbouwen of verbeteren. Een proeftuin biedt faciliteiten waarmee het mkb middels bijvoorbeeld proefopstellingen testen kan uitvoeren in een real-life omgeving of mogelijkheden biedt om diensten te testen.

Hoe nu verder?

Het SNN toetst de aanvragen op compleetheid, (subsidie)technische en beleidsmatige criteria. Vervolgens worden de projecten voorgelegd aan de onafhankelijke Deskundigencommissie. De Bestuurscommissie Economische Zaken van het SNN neemt, op basis van de adviezen van de Deskundigencommissie, het besluit om wel of geen subsidie toe te kennen aan de projecten.

Meer weten over de Call Proeftuinen?  Ga naar www.snn.eu.