Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.
Menu Sluit
Zoeken

Nieuwe start voor projecten en einde voor Interreg IV Vlaanderen-Nederland

Gepubliceerd op

 

Eén nieuw project van start

Het project ENLEB uit oproep 2 werd goedgekeurd. Met deze goedkeuring wordt, inclusief cofinanciering, in totaal ruim 1.5 miljoen euro in de Vlaams-Nederlandse grensregio geïnvesteerd. Hiervan komt 739.000 euro uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO). Ondertussen staat de teller op 37 goedkeuringen waarmee ruim 88.7 miljoen euro vanuit het EFRO fonds werd geïnvesteerd in de grensregio.

Het volledige persbericht leest u hier.

 

Besluit over oproep 3

Op 5 april gaf Interreg Vlaanderen-Nederland groen licht aan maar liefst 23 aanmeldingen uit de derde oproep. Deze aanmeldingen kunnen nu verder sleutelen aan hun dossier om tot een uitgewerkte aanvraag te komen. 

U leest hier welke aanmeldingen doorgaan naar de volgende ronde. 

 

Afronding Interreg IV

Op 31 maart werd het eindverslag van Interreg IV (2007-2013) officieel neergelegd bij de Europese Commissie. Interreg IV was een succes en bracht projecten als Bio Base Europe en CrossRoads voort, met een reële impact op de (grensoverschrijdende) regionale economie. Enkele programmapartners zetten specifieke resultaten in de kijker: 

  • Noord-Brabant zet de E-Truck van Waterstofregio in de spotlights. Bekijk hier de film.
  • West-Vlaanderen licht projectresultaten uit tijdens het event Europa investeert in je toekomst op 7 mei in Oostende.
  • Oost-Vlaanderen brengt AQUA-VLAN onder de aandacht tijdens Europa komt naar je toe in Sint-Niklaas op 17 mei. Kinderen maken die dag kennis op een speelse manier met Europa in hun buurt.

Bekijk hier de samenvattende tekst met enkele highlights uit Interreg IV.