Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.
Menu Sluit
Zoeken

Op zoek naar nieuwe technologieën

Gepubliceerd op

Horus View & Explore, gevestigd in het Groningse Bedum, is een jong technologiebedrijf en klant van het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN). CEO René Bolhuis vertelt over innoveren, jonge ondernemingen en subsidietrajecten.

Horus View & Explore richt zich met een software platform op de verzameling, verwerking, analyse en presentatie van videobeelden. Deze videobeelden worden gecombineerd met sensoren; een verbinding die het mogelijk maakt om de omgeving via verschillende typen data vast te leggen. “Je creëert bewustwording van de omgeving. De combinatie van locatie en moment resulteert in het ontstaan van data waarmee daadwerkelijk actie ondernomen kan worden,” legt René Bolhuis uit. “Dit software platform wordt dan ook gebruikt voor bijvoorbeeld de beveilingsmarkt en de entertainmentmarkt.”

Nieuwe technologie

Om beleving van evenementen en sportwedstrijden vast te leggen en te analyseren, zijn kwalitatief goede beelden nodig die meerdere richtingen tegelijkertijd filmen. Bolhuis: “Bestaande 360 graden technologie kan maximaal 15 beelden per seconde aan. Horus View & Explore wil beelden toepassen voor zowel beleving als analyse, en daarvoor zijn 90 beelden per seconde nodig. Deze technologie is onderontwikkeld in de 360 graden videomarkt.” Dit is precies waar Horus View & Explore verandering in probeert te brengen.

 

      

 

Jonge onderneming

Horus View & Explore heeft ervaring met het ontwikkelen en toepassen van deze technologie, maar heeft kennis van externe partijen nodig om deze ontwikkeling in te zetten. “Ontwikkeling van dergelijke hardware- en softwareprojecten kost geld. Als jonge onderneming betekent dit een behoorlijke aanslag op onze middelen,” vertelt Bolhuis. Eerdere positieve ervaringen met het SNN hebben ertoe geleid dat er daarom een subsidie traject is aangevraagd.

Dubbel en dwars waard

Sommige ondernemers zien op tegen het werk dat een subsidieaanvraag met zich meebrengt. “De formulering en het inkaderen van het project vergt inderdaad een goede voorbereiding,” aldus Bolhuis, “maar hierbij hebben we de nodige ondersteuning en goedkeuring van het SNN ontvangen.” Het resultaat was het sowieso dubbel en dwars waard: “Indien er geen subsidie mogelijk zou zijn, had dit innovatieve project niet of pas in een veel later stadium uitgevoerd kunnen worden.” Op de vraag of hij nog tips heeft voor potentiële subsidie-aanvragers in Noord-Nederland, antwoordt Bolhuis volmondig: “DOEN!”

Ook gebruik maken van subsidiekansen?

Op www.123subsidie.nl vind je een overzicht van subsidiemogelijkheden voor ondernemers in Noord-Nederland. Je kunt ook contact opnemen met het SNN door te bellen naar 050 5224 926. Voor meer informatie over Horus View & Explore, kijk op horus.nu/.