Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.
Menu Sluit
Zoeken

Open huis in Mijnwater

Gepubliceerd op

Op 5 en 6 oktober as. vindt het Weekend van de Wetenschap plaats. In heel Nederland zetten organisaties hun deuren open voor publiek. Zo ook in Heerlen. In Maankwartier Heerlen kunnen bezoekers op zaterdagmiddag, 5 oktober 2019, tussen 13.30 en 16.45 uur een unieke blik werpen achter de schermen van Mijnwater B.V. Tijdens de open dag is er een rondleiding door de energiecentrale en wordt een film getoond over het ontstaan van het mijnwaterproject. Bezoeker maken kennis met een stukje Europa om de hoek.

Europa om de hoek  


Europa om de hoek is trotse partner van het Weekend van de Wetenschap. Tal van organisaties die Europese subsidie ontvangen, laten daarom in het weekend van 5 en 6 oktober zien hoe wetenschap en techniek onderdeel zijn van hun werk. Mijnwater B.V. ontvangt vanuit Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling subsidie voor het uitbreiden van het huidige energienetwerk met 150.000 m2 bruto vloeroppervlakte (BVO). De uitbreiding leidt tot een verduurzaming van de energielevering aan nieuwe woningen en/of utiliteitsbouw. 

Unieke blik in mijnwatercentrale


Op zaterdagmiddag 5 oktober zet Mijnwater B.V. de deuren van de energiecentrale open van 13.30 tot 14.45 uur en van 15.30 tot 16.45 uur. Voor het bezoek aan de centrale kunnen geïnteresseerden zich nog aanmelden tot vrijdag a.s. via bijgaande link

Uw aanmelding is nodig omdat voor slechts maximaal 30 personen per groep ruimte is in de centrale. Na aanmelding ontvangt de deelnemer een bevestiging per e-mail.

PROGRAMMA
Groep 1
13.30 uur: Trefpunt eerste groep (JUMBO Spoorsingel), via Maanplein naar energiecentrale
13.45 uur: Ontvangst (koffie/thee/frisdrank) en korte film in de energiecentrale
14.15 uur: Vragen?
14.30 uur: Bezichtiging van de centrale met warmtepompinstallatie en uitleg
14.45 uur: Terug naar Maanplein, einde rondleiding

Groep 2 start om 15.30 uur en eindigt om 16.45 uur.

Meer weten?

Benieuwd welke Europese projecten er nog meer te bewonderen zijn tijdens het Weekend van de Wetenschap? Ga dan naar www.europaomdehoek.nl/wvdw