Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.
Menu Sluit
Zoeken

Programma EU-kijdagen in Overijssel is bekend.

Europa en Plattelandsontwikkeling

Het Plattelandsontwikkelingsprogramma 2014-2020 (POP3) presenteert zich dit jaar in Overijssel. Via een uitgebreid programma kunt u kennismaken met de landbouw, Leader-projecten en de betekenis van Europa voor ons platteland. Europa is altijd al belangrijk geweest voor de Nederlandse landbouw. Nu stelt Europa ons voor de uitdaging onze landbouw te transformeren naar een veilige, duurzame en concurrende landbouw.

 

  • De startbijeenkomst is 's ochtends 13 mei met het Europadebat. Hier geeft o.a. gedeputeerde Hester Maij haar visie op de toekomst van onze landbouw en de rol van Europa daarbij.  Klik hier voor meer informatie.
  • Daarna zijn er 's middags twee workshops: een over "de omschakeling naar biologische melkveehouderij" en een over "bedrijfsopvolging en nieuwe starters in de landbouw". Klik hier voor meer informatie.
  • Verder zijn op 13 en 14 mei twaalf locaties in Overijssel gratis toegankelijk voor bezoekers. Er is een flyer beschikbaar waarop het gehele programma is terug te vinden. Klik op de Kaartflyer en Flyertekst voor meer informatie.