Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.
Menu Sluit
Zoeken

ROCKET-projectinnovaties op vakbeurs in Amsterdam

Gepubliceerd op

 

Op de vakbeurs International MicroNanoConference 2017 in Amsterdam zijn op 12 en 13 december drie deelprojecten uit het INTERREG-project "ROCKET" gepresenteerd. ROCKET staat voor RegiOnal Collaboration on Key Enabling Technologies en stimuleert de samenwerking tussen bedrijfsleven en wetenschap in het Duits-Nederlandse grensgebied. Het project richt zich op sleuteltechnologieën (KET; Key Enabling Technologies) zoals micro- en nano-electronica. Zulke technologieën vormen de basis voor antwoorden op wereldwijde uitdagingen. De Europese Unie ondersteunt dit project om juist deze sleuteltechnologieën en innovaties in de grensregio te versterken.

Business Development

In Amsterdam kregen de ROCKET-innovatieprojecten een podium om hun resultaten te tonen. Op die manier konden de partners van de projecten „Antibacterial Materials“, „Elasto-Tweezers“ en „Sail Pro“ al in een vroeg stadium de projectlooptijd van hun innovaties aan vakgenoten presenteren en in contact brengen met potentiële gebruikers. Ook de ontsluiting van nieuwe markten en toepassingsgebieden is een belangrijk doel van ROCKET, die wordt bekrachtigd door de deelname aan internationale vakbeurzen en niet in de laatste plaats door de adviserende en strategische ondersteuning van ROCKET-initiatoren Oost NL, Business Cluster Semiconductors NL, Novel-T, het Cluster NanoMikroWerkstoffePhotonik.NRW en Innos-Sperlich GmbH.

 

Individuele maatregelen voor succesvolle innovaties

Naast de directe ondersteuning van innovatieprojecten tijdens de conferentie lag de focus op de strategische doorontwikkeling van het ROCKET-project zelf tijdens de beurs-bijeenkomsten. Omdat de innovatieprojecten zich richten op nieuwe ontwikkelingen op het gebied van sleuteltechnologieën, staat juist hier de bedrijfsontwikkeling en waardecreatie voor een bijzondere uitdaging. De complexe en zeer gespecialiseerde producten en diensten vereisen individuele maatregelen om succesvol op de markt te worden gebracht.

Veel belangstelling voor ROCKET-ondersteuning

Omdat de laatste financieringsronde van het project zo'n geweldige respons heeft opgeleverd, is er ook gesproken over het ondersteunen van projecten die helaas niet onder ROCKET konden worden gefinancierd maar toch een extreem hoog potentieel hebben. Oplossingen hiervoor kunnen zijn de bemiddeling van projectpartners en financieringsmogelijkheden, evenals het opstarten van een vervolgproject van ROCKET met een vergelijkbare oriëntatie en impact.

Meer informatie over het project:

http://rocket-innovations.eu/