Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.
Menu Sluit
Zoeken

Ruim 800 impactvolle initiatieven door Europese subsidie in Noord-Nederland

Gepubliceerd op

Samen werken we aan een nóg mooier en sterker Noord-Nederland. Europese subsidie draagt hieraan bij! Het EFRO-Programma (Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling) heeft als doel om de economische ontwikkeling in Noord-Nederland te versterken. Namens en voor de drie provincies Drenthe, Fryslân en Groningen zorgt het SNN ervoor dat dit geld zo goed mogelijk besteed wordt.

Wat gebeurt er nu precies met deze Europese subsidie en wat levert het op? En waarom is dit belangrijk? Hoeveel Europese (EFRO) subsidie werd er verstrekt in 2020? Welke impactvolle projecten en initiatieven worden hiermee gerealiseerd voor én door het noordelijke bedrijfsleven en de kennisinstellingen? En welk effect heeft Corona tot nu toe gehad op het verstrekken van Europese subsidies in het noorden? Lees dit in het beeldende EFRO jaaroverzicht over 202Ruim 800 impactvolle initiatieven door Europese subsidie in Noord Nederland0.

Een mooie highlight is dat er het afgelopen jaar maar liefst 876 impactvolle initiatieven met behulp van Europese subsidie zijn gerealiseerd! Die veelal bijdragen aan belangrijke bewegingen die we samen in het noorden willen maken op het gebied van duurzame energie, een circulaire economie, digitalisering en een positieve gezondheid. Zoals bijvoorbeeld De Groene Waterstof Booster van EnTrance in Groningen, de proeftuin voor 3D-printen van Binder3D in Drenthe en een digitale omgeving waar je je eigen gezondheidsgegevens kunt beheren van PGO Netwerk Noord in Fryslân.