Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.
Menu Sluit
Zoeken

Smart Solar Charging in finale RegioStars Awards

Gepubliceerd op
Smart Solar Charging

De RegioStars Awards is een jaarlijkse competitie georganiseerd door het DG Regionaal en Stedelijk beleid van de Europese Commissie. Het doel is te laten zien welke mooie initiatieven er zijn op het gebied van regionale ontwikkeling en innovatie. Deze projecten kunnen andere regio's en projectmanagers inspireren om ook zelf aan de slag te gaan.

Over het project

Het Utrechtse project Smart Solar Charging is een van de finallisten. In de Utrechtse wijk Lombok wordt lokaal geproduceerde zonne-energie gebruikt om elektische auto's op te laden. Het teveel wordt teruggeleverd aan het net. Zo ontstaat er een betrouwbaar (lokaal) elektriciteitsnetwerk. Om verder op te kunnen schalen, zijn vijf living labs in de omgeving van Utrecht nu bezig met testen en verder uitbouwen van dit initiatief. Deze labs vertegenwoordigen verschillen typen klanten, gebruikers en markten. Meer informatie over dit project vind je ook op de projectpagina van Smar Solar. 

Stemmen doe je zo!

Na de vakjury is nu het woord aan het publiek. Stemmen kan tot 15 september en is heel eenvoudig via regiostarsawards.eu. Scroll naar beneden naar het project Smart Solar Charging. Klik op het hartje naast de beschrijving. Wordt het hartje blauw, dan is het gelukt. De uitslag wordt begin oktober bekend gemaakt.