Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.
Menu Sluit
Zoeken

STAP IN DE VIRTUELE WERELD VAN COOLMINDS

Gepubliceerd op

 

Heb je het over virtual reality in Noord-Nederland dan heb je het over Coolminds. Dit creatieve internetbureau, gevestigd in Leeuwarden is tevens innovatieve klant van het SNN en heeft gebruik gemaakt van verschillende subsidieregelingen.

Op het gebied van virtual reality werkt Coolminds voornamelijk samen met aan zorg gerelateerde bedrijven. “Bij Coolminds ontwikkelen we therapieën voor mensen met bijvoorbeeld pleinvrees of dementie. Ook houden wij ons bezig met online gedragsverandering en e-learning. ”Aldus Jan Dirk Bijker, directeur bij Coolminds. “Iedere dag zetten ruim 25 professionals zich in om met behulp van internet en virtual reality onze doelen te verwezenlijken.”

Voorsprong opbouwen

Op de vraag wat de subsidie voor hen heeft betekend antwoordt Bijker: “Voor ons was het vooral belangrijk om snelheid te maken. De ontwikkelingen omtrent virtual reality gaan zo ongelooflijk snel. Wij hadden een goed idee in huis en dankzij de subsidie konden we een voorsprong opbouwen en hiermee andere toetreders buiten de markt houden.”

Kijkdagen bij Coolminds

Tijdens de Europa om de hoek Kijkdagen opende ook Coolminds haar deuren. Ruim 30 bezoekers konden zelf ervaren hoe het is om in de wereld van virtual reality te stappen. Zo werden er verschillende video’s getoond die door het bedrijf zijn ontwikkeld, om mensen te helpen om van hun angsten af te komen. “Het is prachtig om te zien welke nieuwe ontwikkelingen er ontstaan en hoe virtual reality iemand kan helpen om bijvoorbeeld van zijn hoogtevrees af te komen”, aldus een van de bezoekers.