Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.
Menu Sluit
Zoeken

Voorbereiding Kijkdagen OP-Oost volop in gang

In Oost-Nederland hebben zich diverse projecten gemeld die op 13 of 14 mei meedoen aan de Europa om de Hoek Kijkdagen. Ondernemers, kennisinstellingen, gemeenten; zij laten graag zien hoe hun ideeën succesvol tot stand komen.

Bijzonder aan de kijkdagen is dat de deelnemers hun projecten zo presenteren dat een bezoek een leerzaam maar vooral ook een leuk uitje wordt!

Deelnemers in Overijssel

In Overijssel doen Platform for Innovation Excellence (OICAM) en het Thermoplastics Composites Reasearch Centre (TPRC) mee. Doorgaans is het laboratorium van TPRC niet toegankelijk voor publiek of onbevoegden. De Europa kijkdagen bieden dus een unieke kans om langs te komen! Ook het Plattelands Ontwikkelings Programma (POP) organiseert een bijzondere middag in Buitencentrum Sallandse Heuvelrug te Nijverdal. De bijzondere vormgeving van het gebouw en de samenwerking van de organisaties bij de exploitatie maken dit tot een succesvol voorbeeld waarbij EU-subsidie goed is benut.

 

Deelnemers in Gelderland

In Gelderland zijn er verschillende projecten die in en om Nijmegen meedoen.
Op bedrijventerrein Winkelsteeg kan een bezoek worden gebracht aan de Novio Tech Campus waar vooral projecten uit de Health sector zich presenteren. Het Heinz Innovatie Centrum geeft een uniek kijkje in hun keuken. Hier presenteren drie projecten uit de food en health sector hun resultaten. Ook de Radboud Universiteit is zich aan het voorbereiden. Interreg Nederland Duitsland biedt op 14 mei een grensoverschrijdende fietstocht vanuit Beek bij Nijmegen. Nadat u langs de resultaten van verschillende projecten bent gefietst eindigt deze fietsroute met een projectenmarkt en een picknick in Kleve.

 Voor meer informatie stuur een e-mail naar  opoost@gelderland.nl