Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.
Menu Sluit
Zoeken

Voorzieningen voor watersporters passantenhaven

Gepubliceerd op

In het kader van de kijkdagen Europa om de Hoek kon het publiek zaterdag 14 mei binnenkijken in het Havenmeestergebouw op het Rodetorenplein in Zwolle. Het gebouw dat in oktober 2015 is opgeleverd is deel gebouwd met geld van de Europese Unie. 250 duizend euro kwam er uit de zak van Europa, iets meer dan 159 duizend euro heeft de gemeente Zwolle zelf betaald.

 

Voorzieningen voor watersporters passantenhaven

Het nieuwe gebouw biedt plaats aan douches en toiletten voor bezoekers van de passantenhaven. Ook is er een installatie voor het verzamelen van scheepsafvalwater van pleziervaartuigen en een kantoortje voor de havenmeester. Tijdens marktdagen houden de marktmeesters hier kantoor. In het gebouw bevinden zich ook de technische installaties voor riolering en bijvoorbeeld de pollers. Hiermee zijn de losse kasten op het plein verdwenen en is het Rodetorenplein beter geschikt voor evenementen.

                                                                                                      

Toegankelijkheid Zwolle vanaf het water

Met de nieuwe voorziening wordt de toegankelijkheid van Zwolle vanaf het water verbeterd. Ook wordt de organisatie van evenementen op het Rodetorenplein ondersteund. Dit past goed bij de Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) doelstelling om de aantrekkelijkheid en de leefbaarheid van de openbare ruimte in de binnenstad te vergroten.

 

Europa om de hoek

In Nederland zijn er heel veel verschillende projecten die financieel worden ondersteund door de diverse Europese fondsen. De Europese Commissie en de Nederlandse overheid vinden het belangrijk om te laten zien wat er met dit geld gebeurt. Daarom organiseren ze ieder jaar de ‘Europa om de hoek Kijkdagen’.