Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.
Menu Sluit
Zoeken

EFRO

Met het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) wil de EU de economische verschillen tussen de Europese regio's verkleinen.

EFRO in Nederland

Voor de uitvoering van EFRO-programma's ontvangt Nederland € 507 miljoen van de Europese Unie (EU). Dit geld is voor de periode 2014-2020. De EFRO-programma's werken samen met Europa, Rijk en de provincies. Hierdoor ontstaat een groot hefboomeffect omdat de Europese euro verdubbeld wordt door Rijk en provincies. Ook wordt er  er van de projectpartners een eigen bijdrage in de projecten gevraagd. 

Nederland besteedt het geld van EFRO in 2014-2020 aan 2 doelen: innovatie en koolstofarme economie. Het geld is vooral bedoeld voor het midden- en kleinbedrijf (MKB).
In de EFRO publicatielijst vindt u alle projecten die met EFRO geld vanaf 2014 zijn gefinancierd.

EFRO PUBLICATIELIJST

 
Contact

 

Mooie voorbeeldprojecten

In deze brochure treft u een aantal succesvolle voorbeelden aan van projecten die tot stand zijn gekomen dankzij het Fonds Regionale Ontwikkeling (EFRO). Het is slechts een selectie van bijzondere EFRO-projecten. Een aantal parels van creatieve en innovatievEuropees e projecten die zijn gerealiseerd door bedrijven en kennisinstellingen, met behulp van Europese structuur- en investeringsfondsen.
Per landsdeel in Nederland treft u vier projecten aan, er zijn er nog veel meer te noemen.

 Klik hier onder voor de brochure met mooie voorbeeldprojecten 

 Brochure

 

 

Projecten van dit fonds

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en kennisinstellingen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland veel projecten mede gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken.

Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken uit de perioden 2007-2013 en 2014-2020. Voor de projecten uit de huidige programmaperiode (2021-2027) kun je op onze nieuwe website terecht.

 

 

 

Raak geïnspireerd Bekijk de fondsen