Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.
Menu Sluit
Zoeken

Emissiearm veevoer

Looptijd: van 2020-06-30 tot 2023-06-30


In het project “Emissiearm veevoer” ontwikkelen de partners diervoeding met minder uitstoot van CO2 en stikstof. Hierbij zijn alle sectoren in de diervoederketen betrokken.

Specifiek kijken ze naar nieuwe grondstoffen, met alternatieve eiwitbronnen, die de methaanuitstoot bij het vee verlagen. Daarnaast onderzoeken de bedrijven het terugdringen van CO2 en stikstof bij de productie van diervoedingsproducten, de herkomst van de grondstoffen en het gebruik van alternatieve en lokale bronnen zoals broodrestproducten. Ook is er aandacht voor innovatieve meer duurzame toevoegingsmiddelen (additieven) die de gezondheid waarborgen en de eiwit- en energiebenutting verbeteren. Tot slot werken de bedrijven aan een nieuwe database en software waarmee de samenstelling van diervoeding wordt berekend met een hoog eiwitgebruik maar met een lage CO2 uitstoot


Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en kennisinstellingen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland veel projecten mede gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken.

Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken uit de perioden 2007-2013 en 2014-2020. Voor de projecten uit de huidige programmaperiode (2021-2027) kun je op onze nieuwe website terecht.

 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen