Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.
Menu Sluit
Zoeken

EVC en opleiden in de meubelbranche 2009

Looptijd: van 2009-05-15 00:00:00 tot 2010-05-14 00:00:00

De Stichting Scholing en Werkgelegenheid Meubel (SSWM) organiseert met ESF-gelden scholingstrajecten in de meubelbranche. Werknemers brengen daarmee hun vakkennis op peil, ontwikkelen zich en krijgen doorgroeimogelijkheden. Na een succesvolle afronding ontvangen ze een diploma. De meubelsector op haar beurt profiteert van de toegenomen deskundigheid van haar medewerkers. De meubelbranche kampt met een tekort aan vakmensen en de SSWM speelt daarop in met dit scholingstraject. Het lesprogramma is vernieuwd. Vraag en aanbod op de arbeidsmarkt sluiten nu beter op elkaar aan. Het EVC-instrument (Erkennen Verworven Competenties) is onderdeel van het programma: in de praktijk opgedane vakkennis wordt beloond met een officieel certificaat. Ook leidinggeven en CNC productietechnieken horen bij het lespakket.

Wist je dat?

Voor de periode 2014-2020 is € 507 miljoen beschikbaar. Hiermee wordt de arbeidstoeleiding van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en de duurzame arbeidsinzet van werkenden bevorderd.

Gemeenten gebruiken ESF subsidie voor het terugdringen van jeugdwerkloosheid en de arbeidsinpassing van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zoals mensen met een arbeidsbeperking, werkzoekende 50-plussers, mensen zonder werk of uitkering waaronder (laagopgeleide) vrouwen en gedetineerden.

Dit betekent dat binnen de projecten aandacht wordt besteed aan het creëren van gelijke kansen voor personen die door bepaalde kenmerken, zoals bijvoorbeeld geslacht, ras, leeftijd of seksuele gerichtheid, een (extra) achterstand hebben op de arbeidsmarkt.

Leerlingen van deze scholen, die in aanvulling op het regulier onderwijs ondersteuning nodig hebben of die na het verlaten van de school begeleiding nodig hebben bij het vinden van een baan, worden hiermee geholpen.

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en kennisinstellingen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland veel projecten mede gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken.

Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken uit de perioden 2007-2013 en 2014-2020. Voor de projecten uit de huidige programmaperiode (2021-2027) kun je op onze nieuwe website terecht.

 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen