Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.
Menu Sluit
Zoeken

GROHW fase 2 demonstratie

Looptijd: van 2021-04-01 tot 2023-10-31


Sinds begin 2020 loopt het GROHW (GRoene Oxygen, Hydrogen en Wasteheat) project in Deventer, waarin een blauwdruk wordt ontwikkeld om waterstof op lokale schaal als “energiebuffer” te kunnen gebruiken. Dit project gaat over fase 2 van GROHW: demonstratie van het waterstofsysteem en haar bouwstenen.

De hoofddoelstelling van GROHW (fase 2 - demonstratie) is het realiseren en integreren van bouwstenen volgens een in GROHW fase 1 ontwikkelde blauwdruk voor een digitaal aangestuurd lokaal MW-schaal groen waterstof systeem in Deventer. Het waterstofsysteem betrekt de gehele lokale keten: van productie tot afname van groene waterstof voor lokale maakindustrie en de bebouwde omgeving.

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en kennisinstellingen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland veel projecten mede gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken.

Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken uit de perioden 2007-2013 en 2014-2020. Voor de projecten uit de huidige programmaperiode (2021-2027) kun je op onze nieuwe website terecht.

 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen