Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.
Menu Sluit
Zoeken

ACT Achterhoeks Centrum Technologie

Looptijd: van 2008-04-01 00:00:00 tot 2010-10-01 00:00:00

 

Bij ACT gaat het om de ontwikkeling van producten vanuit een meer technische invalshoek. Het ACT ondersteunt de Achterhoekse maakindustrie (productie) bij alle soorten vragen op technologisch en bedrijfskundig gebied. 

Dit doet het ACT door een actieve uitwisseling te stimuleren van kennis van kennisinstituten zoals TNO en de Hogeschool Arnhem Nijmegen met kennis van het bedrijfsleven door bijvoorbeeld de inzet van studenten in projecten en de inzet van lectoren. Het ACT is van en voor ondernemers en richt zich op experimenten zoals open innovatie. Bij open innovatie zoeken ondernemers samen met hun klanten, toeleveranciers of andere stakeholders naar verbeteringen. Het ACT ontvangt een bijdrage van 300.000 euro.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en kennisinstellingen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland veel projecten mede gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken.

Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken uit de perioden 2007-2013 en 2014-2020. Voor de projecten uit de huidige programmaperiode (2021-2027) kun je op onze nieuwe website terecht.

 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen