Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.
Menu Sluit
Zoeken

LNG Pitch4

Looptijd: van 2016-07-01 tot 2019-11-30


Het project “LNG PITCH4” betreft het ontwikkelen en testen van tanks voor vloeibaar aardgas/biogas. Deze tanks zijn noodzakelijk voor het veilig en economisch grootschalig (over zee) en kleinschalig (haven, rivier, weg en rail) vervoer van vloeibaar methaan en het gebruik van deze schone brandstof voor binnenvaart en wegtransport.

Hiervoor wordt de proeftuin; het “Multi-Phase Wave lab” in Wageningen, aangepast en in eerste aanleg ingezet voor twee experimentele ontwikkelingen door het MKB:

1. Een innovatieve middelgrote LNG brandstoftank voor gebruik aan boord van schepen
2. Een nieuw monitoring systeem voor het meten van belastingen op en vervormingen van LNG-ladingtanks aan boord van schepen.

In de proeftuin wordt nauw samengewerkt met relevante MKB bedrijven gevestigd in Oost-Nederland. Deze bedrijven krijgen ook toegang tot de resultaten van het gehele LNG IMPACT traject en het netwerk van universiteiten en grote bedrijven die de partners in dit traject zijn. De verwachting is dat de transitiebrandstoffen zoals LNG vanaf 2025 plaats maken voor waterstof als energiedrager voor vervoer en transport. De proeftuin biedt in de toekomst perspectief op onderzoek en innovatie ten behoeve van vloeibaar waterstof als schone compacte energiedrager voor transport en vervoer. De proeftuin staat open voor het MKB uit Oost-Nederland om gebruik te maken van de faciliteiten en tot nieuwe ontwikkelingen te komen.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en kennisinstellingen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland veel projecten mede gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken.

Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken uit de perioden 2007-2013 en 2014-2020. Voor de projecten uit de huidige programmaperiode (2021-2027) kun je op onze nieuwe website terecht.

 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen