Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.
Menu Sluit
Zoeken

MCN Maritime Campus Netherlands

Looptijd: van 2009-09-01 00:00:00 tot 2015-12-31 00:00:00
MCN

Veel werk aan de winkel in de maritieme sector

De Maritime Campus Netherlands (MCN) is een samenwerkingsverband van onderzoeksinstellingen, onderwijsinstellingen, ondernemers en overheden. Dit instituut is in het leven geroepen voor alle sectoren die de zee op duurzame wijze willen exploiteren en beheren. De spelregels voor de consortiumpartners van MCN zijn: gerichte samenwerking, open innovatie en een situatie waarin economie en ecologie in balans zijn.

Kansen voor West droeg bij aan een programma van MCN, dat naast het opzetten van een projectbureau bestond uit het ontwikkelen van een aantal werkpakketten. Zo ontwikkelde MCN onder meer ‘leerlijnen’ voor MBO, HBO en VWO met als invalshoeken Olie &amp, Gas, Windenergie, Mechatronica en Calamiteitenbestrijding. Vraaggestuurd onderwijs gericht op de maritieme wereld was daarbij de rode draad. Dit kwam voort uit de constatering dat de banen voor het oprapen liggen in vooral de offshore industrie, maar dat het reguliere technische onderwijs niet aansloot bij de personele wensen van het bedrijfsleven.
Een van de projecten was gericht op het enthousiasmeren van meisjes voor een maritiem beroep, terwijl het project ‘Rondje Techniek’ leerlingen en docenten van VMBO en VO op de vele carrièremogelijkheden wees in de maritieme sector.

Samenwerking tussen : Stichting Energy Port, provincie Noord-Holland.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en kennisinstellingen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland veel projecten mede gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken.

Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken uit de perioden 2007-2013 en 2014-2020. Voor de projecten uit de huidige programmaperiode (2021-2027) kun je op onze nieuwe website terecht.

 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen