Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.
Menu Sluit
Zoeken

Park Positive Zuid-Holland

Looptijd: van 2022-02-01 tot 2023-11-30

Rain(a)Way gaat als koploper in klimaatadaptatie een stap verder. Met Park Positive willen we laten zien dat groenparkeren een significante bijdrage kan leveren aan meer vergroening in de stad, meer verkoeling, meer infiltratie en meer waterberging. Als leverancier van het totaalsysteem zijn wij uniek in Nederland.

Maar we gaan nog een stad verder:
Naast ons proefvak op de Waterstraat van de TU Delft gaan wij ook een slimme groenparkeerplaats realiseren in de Provincie Zuid-Holland. Wij gaan sensoren toevoegen die ons meer vertellen over de impact die de parkeerplaats maakt. We kunnen ‘real time’ zien hoe een regenbui zich door de parkeerplaats beweegt en wat voor impact deze heeft op de omgeving. Met deze impact meting willen we vervolgens opschalen naar de rest van Zuid-Holland en Nederland en zichtbaar maken wat voor impact groen parkeren kan hebben.

We gaan de uitkomsten als afsluiting delen tijdens de Park Positive Party op de TU Delft om zoveel mogelijk stakeholders te informeren en te inspireren met als doel groenparkeren als nieuwe normaal te integreren in het beleid en in alle nieuwbouw en renovatieplannen. Op deze manier dragen wij bij dat Nederland een klimaatadaptieve en groene koploper wordt.

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en kennisinstellingen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland veel projecten mede gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken.

Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken uit de perioden 2007-2013 en 2014-2020. Voor de projecten uit de huidige programmaperiode (2021-2027) kun je op onze nieuwe website terecht.

 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen