Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.
Menu Sluit
Zoeken

Maastricht University Innovation and Learning

Looptijd: van tot
Maastricht University

Bij de Universiteit Maastricht staan internationale, maatschappelijk relevante thema's centraal, zoals hart- en vaatziekten, duurzaam beleggen, forensische psychologie en biobased materialen. Ze maakt onderdeel uit van de Kennis-As Limburg. Een ambitieus strategisch programma van de provincie Limburg, Universiteit Maastricht, Maastricht UMC+, Zuyd Hogeschool en Fontys Hogescholen, dat binnen tien jaar de bestaande en nieuwe Brightlands campussen in Maastricht, Geleen, Venlo en Parkstad moet verbinden tot één internationaal kenniscentrum op het gebied van onder meer biomaterialen en innovatieve gezondheidszorg.

De campussen fungeren als de vliegwielen die kenniswerkers aantrekken, de bevolking vitaal houden en de groeimotor van de Limburgse economie voorzien van brandstof. Wezenlijk in dit verband is de samenwerking op en rond de campussen tussen overheden, kennisinstellingen en bedrijfsleven.

De Kennis-As verbindt kennis, kunde en kapitaal om ideëen en plannen om te zetten in tientallen concrete projecten. Daarbij wordt veelvuldig een beroep gedaan op Europese programma's als OPZuid, Interreg Vlaanderen-Nederland en Euregio Maas-Rijn.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en kennisinstellingen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland veel projecten mede gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken.

Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken uit de perioden 2007-2013 en 2014-2020. Voor de projecten uit de huidige programmaperiode (2021-2027) kun je op onze nieuwe website terecht.

 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen