Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.
Menu Sluit
Zoeken

VIRAPOC, de toekomst in virusdiagnostiek

Looptijd: van 2020-07-01 tot 2022-12-31


De partners in het VIRAPOC-project ontwikkelen een “lab-on-a-chip detectieplatform”.

Er wordt een snel virusdetectie-instrument gerealiseerd met gebruikmaking van verschillende sleuteltechnologieën (Nanotechnologie, Life Sciences, semiconductor en Fotonica). Om te voorkomen dat er grote uitbraken ontstaan als mensen elkaar weer meer ontmoeten, is het erg belangrijk om snel te kunnen testen op verspreiding van het virus. Ook is het belangrijk mensen te kunnen opsporen die het virus bij zich dragen en zich mogelijk ook niet ziek voelen. Een snelle screeningtest dient als vervanging voor een isolatie of thuisquarantaine. Hiermee wordt de impact van lokale virusuitbraken voor de economie en individu verminderd.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en kennisinstellingen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland veel projecten mede gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken.

Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken uit de perioden 2007-2013 en 2014-2020. Voor de projecten uit de huidige programmaperiode (2021-2027) kun je op onze nieuwe website terecht.

 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen