Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.
Menu Sluit
Zoeken

Clusterregeling Metropoolregio Amsterdam

Looptijd: van 2011-12-03 00:00:00 tot 2015-12-31 00:00:00
Clusterregeling

Opgevoerde kennisontwikkeling in Amsterdamse metropoolregio

De Metropoolregio Amsterdam behoort tot de Europese top vijf van economisch sterke regio’s. Samenwerking is het uitgangspunt en staat ten dienste van het behouden en versterken van de internationale concurrentiepositie. De subsidie van Kansen voor West is besteed aan een clusterregeling met als doel het stimuleren van samenwerkingsverbanden van bedrijfsleven en kennisinstellingen. Deze moeten leiden tot het opstarten van innovatieve projecten.
Per project kon maximaal &amp,euro, 500.000, worden aangevraagd, waarbij de aanvrager een samenwerkingsverband moest vertegenwoordigen van ten minste een kennisinstelling (bijvoorbeeld een Universiteit) en een onderneming. De clusters waar de regeling zich op richtte waren: life sciences, logistiek, creatieve industrie, ICT, food &amp, flowers, toerisme en congressen en zakelijk en financiële dienstverlening. Deze clusters sluiten aan bij de doelen van de ‘Amsterdam Economic Board’ en de bijbehorende Kennis- &amp, Innovatieagenda (KIA).

In totaal werden elf aanvragen gehonoreerd, waaronder het project ‘Herkomstbepaling tuinbouwproducten’. Binnen dit project zijn tracers ontwikkeld die kunnen achterhalen waar een product geteeld is en om uit te kunnen sluiten dat een product oneigenlijk is bewerkt.
De Metropoolregio Amsterdam - kortweg MRA - is het informele samenwerkingsverband van 36 gemeenten, de provincies Noord-Holland en Flevoland en de Stadsregio Amsterdam. De MRA omvat het grondgebied van het noordelijk deel van de Randstad: van IJmuiden tot Lelystad en van Purmerend tot de Haarlemmermeer.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en kennisinstellingen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland veel projecten mede gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken.

Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken uit de perioden 2007-2013 en 2014-2020. Voor de projecten uit de huidige programmaperiode (2021-2027) kun je op onze nieuwe website terecht.

 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen