Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.
Menu Sluit
Zoeken

Roessingh R&D

Looptijd: van 05-10-2019 tot 05-10-2019

Roessingh Research and Development doet mee aan  aan het Weekend van de Wetenschap op 5 oktober van 11.00 tot 16.00 uur bij de Saxion Technology day Locatie: Saxion Stadscampus Enschede M.H. tromplaan 28 Enschede.


Roessingh Research and Development is een wetenschappelijk onderzoeksinstituut waar verschillende disciplines als revalidatiegeneeskunde, bewegingswetenschappen, psychologie, en biomedische technologie samenwerken aan innovaties voor de revalidatie- en chronische zorg. Hierbij spelen robotica, games, wearables en online diensten voor patiënten een belangrijke rol.

Roessingh R&D is betrokken bij de volgende samenwerkingsprojecten die EFRO subsidie ontvangen:

GABLE: in dit project wordt een innovatieve robot voor loop- en balanstrainings met de naam ‘Gable’ ontwikkeld. Deze robot is inzetbaar voor de revalidatie van patiënten na een beroerte, ook wel CVA,  genoemd. Jaarlijks worden wereldwijd 15 miljoen mensen getroffen door een CVA.

EMBIPRO: in dit project worden slimme producten ontwikkelt voor mobiliteit in de zorg zoals een intelligente rolstoelondersteuning, slimme tilliften en aangepaste fietsen.

RUNNER ASSIST: Terwijl je hardloopt via de ‘oortjes’ van je smartphone of via de sporthorloge tips doorkrijgen om harder te lopen en/of blessures te voorkomen. 

SPINZO: Specialistische zorg thuis: dit project onderzoekt hoe mkb-bedrijven en zorgpartijen samen technische oplossingen kunnen realiseren voor zorg aan huis (los van muren en gebouwen).

PRO-Z Proeftuin Robotica Ontwikkeling in de langdurige Zorg: In deze proeftuin kunnen MKB-bedrijven in een woon- en zorgomgeving samen met de mensen waar het om gaat, cliënten, mantelzorgers of zorgprofessionals, hun robotica toetsen.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en kennisinstellingen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland veel projecten mede gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken.

Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken uit de perioden 2007-2013 en 2014-2020. Voor de projecten uit de huidige programmaperiode (2021-2027) kun je op onze nieuwe website terecht.

 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen