Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.
Menu Sluit
Zoeken

Duurzame Inzetbaarheid Rendiz Zorg

Looptijd: van 2014-12-20 13:00:00 tot 2015-10-20 13:01:00

Inhoud project:
Rendiz ontwikkelt op diverse locaties in Noord en Midden Limburg projecten waarbij een combinatie wordt gemaakt tussen zorg, maatschappelijke en commerciële activiteiten. Voorbeelden zijn lunchroom de Bekkerie, Kinderboerderij Hagerhof, werkplaats de Stijlfactorij en binnenspeeltuin de Fabriek. Op deze manier worden werkplekken gecreëerd voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zij kunnen hier werkervaring opdoen en hun talenten ontwikkelen. Elke locatie kent twee inkomstenstromen: de zorgfinanciering en de "commerciële" omzet. Dit houdt in dat de professionals die op de locatie werken niet alleen goed moeten zijn in hun vak maar ook in het begeleiden en inspireren van de mensen die er de werkervaring opdoen. Om dit allemaal goed op elkaar af te stemmen zijn goede werkprocessen nodig. Door middel van het ESF project zijn deze werkprocessen in kaart gebracht.

Motivatie:
De projecten van Rendiz breken een lans voor lagere zorgkosten in combinatie met een hogere klanttevredenheid voor zowel gasten, deelnemers als werknemers. In het huidige klimaat van bezuinigen in de zorg een bijzondere prestatie. Daarbij zijn we heel erg trots op alle medewerkers (zowel de professionals als de mensen die aan hun ontwikkeling werken) en de vrijwilligers die elke dag met veel enthousiasme en energie aan het werk zijn op de locaties.

Projectresultaat: 
Een betere afstemming op alle werkprocessen. - Optimalisatie van de vakinhoudelijke aspecten en de begeleidingstrajecten van en met deelnemers en professionals. - Een betere balans tussen het bedrijfseconomisch belang en de zorgverlening.

Wist je dat?

Voor de periode 2014-2020 is € 507 miljoen beschikbaar. Hiermee wordt de arbeidstoeleiding van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en de duurzame arbeidsinzet van werkenden bevorderd.

Gemeenten gebruiken ESF subsidie voor het terugdringen van jeugdwerkloosheid en de arbeidsinpassing van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zoals mensen met een arbeidsbeperking, werkzoekende 50-plussers, mensen zonder werk of uitkering waaronder (laagopgeleide) vrouwen en gedetineerden.

Dit betekent dat binnen de projecten aandacht wordt besteed aan het creëren van gelijke kansen voor personen die door bepaalde kenmerken, zoals bijvoorbeeld geslacht, ras, leeftijd of seksuele gerichtheid, een (extra) achterstand hebben op de arbeidsmarkt.

Leerlingen van deze scholen, die in aanvulling op het regulier onderwijs ondersteuning nodig hebben of die na het verlaten van de school begeleiding nodig hebben bij het vinden van een baan, worden hiermee geholpen.

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en kennisinstellingen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland veel projecten mede gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken.

Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken uit de perioden 2007-2013 en 2014-2020. Voor de projecten uit de huidige programmaperiode (2021-2027) kun je op onze nieuwe website terecht.

 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen