Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.
Menu Sluit
Zoeken

Spektrax vestigt zich bij Planet B.io

Looptijd: van 2020-07-01 tot 2021-11-03
Spektrax

Spektrax is in april 2020 opgericht en bouwt een platform voor ultrasnelle en toegankelijke virusdetectie met handheld raman-spectroscopie. Het is een baanbrekende technologie om virusdeeltjes in speeksel van patiënten te detecteren. Een belangrijk voordeel van deze nieuwe technologie is dat er geen chemicaliën voor nodig zijn. Ook zijn er geen laboratoria nodig omdat de tests overal kunnen worden uitgevoerd (point-of-care-oplossing). Daarnaast stelt het álle mensen in staat om getest te worden waardoor de ongelijkheid beperkt wordt. Deze voordelen dragen bij aan de Europese Green deal, de aanpak van de klimaat en milieugerelateerde uitdagingen en de VN-doelstellingen voor duurzame ontwikkeling.

Per 1 juli vestigt Spektrax zich met het kantoor en lab bij Planet B.io. Spektrax vraagt de vestigingsvoucher aan voor de betaling van huur en specifieke benodigdheden voor in het lab. Het effect is dat Spektrax sneller met ondersteuning vanuit deze voucher met de juiste equipment en faciliteiten kunnen werken. Hierdoor hebben we sneller een ‘proof of principle’ en kan Spektrax sneller de markt op.Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en kennisinstellingen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland veel projecten mede gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken.

Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken uit de perioden 2007-2013 en 2014-2020. Voor de projecten uit de huidige programmaperiode (2021-2027) kun je op onze nieuwe website terecht.

 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen