Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.
Menu Sluit
Zoeken

Goeree Telt 4 GOA mee

Looptijd: van 2020-10-15 tot 2021-12-01

In dit project willen we de eerste opschalingsstap maken voor de bio-raffinage van zeewier naar zowel eiwit (voor humane consumptie - eiwit transitie) EN biogas (voor de hernieuwbare energie). De ontwikkelde technologie heeft zich bewezen in lab en op kleine schaal en de eerste stap naar de verwerking van een substantiële hoeveelheid zeewier zouden we graag in de BPF maken.
Eerste doel van deze ontwikkeling is om Goeree-Overflakkee van het aardgas af te halen door een fabriek met bijbehorend proces te ontwerpen die uiteindelijk met 500.000 ton zeewier ca 20 mio m3 biogas gaat maken. Deze hoeveelheid biogas is voldoende om de huisaansluitingen op het hele eiland van het aardgas af te halen. Om dit ook nog economisch attractief te doen is het noodzakelijk dat er eerst nog andere waardevolle componenten uit het zeewier gehaald gaan worden, die separaat verkocht kunnen worden. GOA-Ventures heeft, nadat het idee was ontstaan bij DSM, hiervoor een inmiddels gepatenteerd proces ontwikkeld. Voor de opschaling moet een volgende stap gemaakt worden en daarbij is de BPF een geschikte locatie. De verkregen data uit deze BPF stap zal gebruikt worden om de eerste echte fabriek voor Goeree-Overflakkee te ontwerpen.

Om het zeewier oogst seizoen te raken is het gewenst om VOOR ; 31-10-2020 een groen licht over deze aanvraag te krijgen zodat de BPF nog deze maand aan de slag kan en het zeewier besteld/geoogst kan worden.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en kennisinstellingen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland veel projecten mede gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken.

Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken uit de perioden 2007-2013 en 2014-2020. Voor de projecten uit de huidige programmaperiode (2021-2027) kun je op onze nieuwe website terecht.

 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen