Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.
Menu Sluit
Zoeken

Balkon aan de Maashaven

Looptijd: van 2014-12-18 00:00:00 tot 2015-12-31 00:00:00
Balkon aan de Maas

De gemeente Rotterdam investeert fors in Rotterdam-Zuid. Daarbij zijn de verbetering van het vestigingsklimaat en van het leefklimaat belangrijke speerpunten in het licht van de economische ontwikkeling van dit stadsdeel. De herontwikkeling van een deel van een bedrijvenstrook langs de Brielselaan, aan de zuidkant van de Maashaven droeg aan deze doelen bij.

In dit gebied aan de rand van een oude buurt (de Tarwewijk) werd het bestaande parkje uitgebreid met circa 2.500 m² en opnieuw ingericht. De kades kregen een nieuwe bestrating en er kwam meer groen. Naast de komst van meer bomen en nieuwe verlichting werd er ook hoogwaardig straatmeubilair geplaatst. Twee nieuwe in- en uitritten verbeterden de verkeerscirculatie ter plekke. Het tankstation verdween op deze plek, waardoor er meer openheid ontstond tussen de woningen van de Tarwewijk, de Brielselaan en de Rijnhaven, mede dankzij de nieuwe verbinding naar het water.

Met dit ‘Balkon aan de Maashaven’, dat door Kansen voor West financieel werd ondersteund, is er een groengebied bijgekomen van hoge kwaliteit. Daarmee is het startsein gegeven voor de verdere herontwikkeling van de gehele bedrijvenstrook aan de Rijnhaven en Brielselaan. Deze investering in de openbare ruimte en daarmee in de verbetering van het leefklimaat moet – als een hefboom – verdere (private) investeringen door de bedrijven ‘uitlokken’.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en kennisinstellingen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland veel projecten mede gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken.

Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken uit de perioden 2007-2013 en 2014-2020. Voor de projecten uit de huidige programmaperiode (2021-2027) kun je op onze nieuwe website terecht.

 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen