Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.
Menu Sluit
Zoeken

Green Metropole

Looptijd: van 2011-01-01 00:00:00 tot 2015-06-30 00:00:00
Green metropole

Amsterdams New Energy Docks bundelt krachten duurzame ondernemers

Green Metropole helpt ondernemers om van hun duurzame, innovatieve plannen een gezonde business te maken. Kansen voor West leverde hieraan een bijdrage, in het bijzonder aan de realisatie van een fysiek ‘ankerpunt’ van bedrijvigheid in de schone energie en schone (IT) technologiesector. Dit kreeg vorm in het bedrijfsverzamelgebouw New Energy Docks op de NDSM-werf aan de noordelijke IJ-oevers. Daarmee heeft Amsterdam er een internationaal aansprekend en innovatief bedrijven- en kenniscluster bijgekregen.
Green Metropole brengt in dit gebouw bedrijven bij elkaar om kruisbestuiving en samenwerking tot stand te brengen. Dit gebeurt volgens een integraal programma dat recht doet aan de wens van alle betrokken publieke en private partners om op deze manier de economische kansen voor Amsterdam op het gebied van ‘clean tech’ en nieuwe energie optimaal te benutten. Het verbindt ruim 1.500 professionals in de Amsterdamse metropool: onderzoekers, ondernemers, investeerders, beleidsmakers en beslissers. Samen bedenken zij ondernemende oplossingen voor de uitdagingen van nu. Dit moet leiden tot bedrijfsgerichte innovaties, meer bedrijven en groei en daarmee tot meer R&amp,D, investeringen en werkgelegenheid.

New Energy Docks biedt plaats aan een ‘Centre of Excellence’ met dertig incubatorplaatsen voor startups en groeiende bedrijven. Flexibele werkplekken, vergaderruimtes, een auditorium en een expositieruimte bieden het juiste klimaat om formeel en informeel te netwerken.



'Green Metropole koppelt startups met multinationals om van Amsterdam een proeftuin voor duurzame innovaties te maken.'

Samenwerking tussen : New Energy Docks (NED), AIM to Sustain, Syntens, UvA, VU en het consortium Green IT Amsterdam.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en kennisinstellingen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland veel projecten mede gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken.

Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken uit de perioden 2007-2013 en 2014-2020. Voor de projecten uit de huidige programmaperiode (2021-2027) kun je op onze nieuwe website terecht.

 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen