Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.
Menu Sluit
Zoeken

SaveDrivePod

Looptijd: van 2016-10-03 tot 2017-04-30


"De aanleiding voor ons project is de toenemende zorg in de samenleving over ongewenst gebruik van het gebruik van de mobile telefoon in de auto. Het hoofddoel van het project is het bouwen van een prototype van de SafeDrivePod.

Dat betekent het bouwen van de elektronica, de firmware (de software in de microprocessor van het product) en de overige software (app op smartphone en server software) en die samen te brengen in het prototype. Het prototype wordt getest in de omgeving waar hij zal worden gebruikt: de auto De eigenaars van SafeDrivePod B.V. leveren allebei een belangrijk ingrediënt in het mogelijke succes van de oplossing voor dit probleem. De één heeft een enorm netwerk in mobiel Nederland en de ander heeft veel kennis op het gebied van het meten van beweging, draadloze communicatie en ontwikkelen en produceren van elektronica. Samen hebben ze het concept van de SafeDrivePod ontwikkeld."

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en kennisinstellingen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland veel projecten mede gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken.

Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken uit de perioden 2007-2013 en 2014-2020. Voor de projecten uit de huidige programmaperiode (2021-2027) kun je op onze nieuwe website terecht.

 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen