Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.
Menu Sluit
Zoeken

Stil Veilig Wegverkeer

Looptijd: van 2010-09-01 00:00:00 tot 2015-11-30 00:00:00

 

Een uniek samenwerkingsverband tussen de bandenindustrie en wegenbouwers ontvangt een Europese subsidie van 786.000 euro voor het ontwikkelen van stillere banden, wegen en een prototype ‘stille en veilige band-wegdek combinatie.’.

Het doel is om de verworven kennis binnen dit project direct te gebruiken en te valoriseren. Bij het project ‘Stil Veilig Wegverkeer (SVW) staat de interactie tussen band en wegdek centraal. Het onderzoek richt zich op geluid en grip. Met huidige en nieuw te ontwikkelen simulatiegereedschappen wordt de band-wegdek interactie voorspeld en met het realtime testen bij hoge snelheid het geluid en de grip gemeten. Op basis van deze voorspellingen en metingen kunnen stillere en veiligere wegen en banden worden ontwikkeld. Ook levert dit project een bijdrage aan energiebesparing en reductie van CO2 en fijnstof.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en kennisinstellingen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland veel projecten mede gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken.

Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken uit de perioden 2007-2013 en 2014-2020. Voor de projecten uit de huidige programmaperiode (2021-2027) kun je op onze nieuwe website terecht.

 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen