Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.
Menu Sluit
Zoeken

Nanoparticle mRNA Vaccins tegen het Coronavirus en Opkomende Varianten

Looptijd: van 2021-04-01 tot 2023-06-30


In dit project wordt een vaccinplatform (bouwstenen) van één van de projectpartners gebruikt voor de ontwikkeling van een mRNA vaccin tegen SARS-CoV-2.

In eerste instantie tegen de huidige versie, maar ook willen de projectpartners een mRNA vaccin specifiek ontwerpen tegen nieuwe virusvarianten. De huidige mRNA vaccins zijn in recordtijd ontwikkeld en goedgekeurd. Deze vaccins zijn gebaseerd op een nieuwe manier van vaccinontwikkeling met gebruik van mRNA om de eiwitten van het virus tot expressie te brengen. Door dezelfde bouwstenen ‘platforms’, die al veilig zijn bevonden, te gebruiken voor meerdere vaccins is deze methode snel aan te passen voor nieuwe nog onbekende virussen. Zodra de genetische code van het virus bekend is kan het mRNA voor het vaccin ontworpen en geproduceerd worden en sneller worden goedgekeurd.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en kennisinstellingen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland veel projecten mede gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken.

Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken uit de perioden 2007-2013 en 2014-2020. Voor de projecten uit de huidige programmaperiode (2021-2027) kun je op onze nieuwe website terecht.

 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen