Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.
Menu Sluit
Zoeken

METEORIET (MEms TEst voor hOog-volume Innovatieve Elektronische Toepassingen)

Looptijd: van 2020-04-01 tot 2022-10-31

 

Binnen het project ‘METEORIET’ worden nieuwe technieken ontwikkeld om chips met MEMS (Micro-Electro Mechanical Systems) in een vroeg stadium te testen op hun werking.

Defecte MEMS leiden tot grote verspilling van materialen en tijd. Hierdoor blijven ze relatief duur en zijn de toepassingen beperkt. Met een MEMS ‘chip’, is het mogelijk om kleine elektronische apparaten met bijzondere functionaliteiten (sensoren) te maken om bijvoorbeeld bewegingen te achterhalen, licht te genereren en vloeistofstromen te meten of te analyseren. Een standaard chip wordt al in een vroeg stadium binnen het productieproces doorgemeten op fouten. De bestaande testtechnologie voor MEMS is nu nog onvoldoende ontwikkeld, waardoor er materiaal en tijd wordt verspild.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en kennisinstellingen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland veel projecten mede gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken.

Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken uit de perioden 2007-2013 en 2014-2020. Voor de projecten uit de huidige programmaperiode (2021-2027) kun je op onze nieuwe website terecht.

 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen