Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.
Menu Sluit
Zoeken

Het virtueel menselijk lichaam

Looptijd: van 2017-04-01 tot 2019-07-01
Afbeelding Virtual reality VIEMR

Anatomische kennis en een 3-dimensionaal voorstellingsvermogen zijn van groeiend belang voor optimale benutting van en beperking van medische risico’s bij toepassing van medische-technologie, zoals kijkoperaties. VIEMR en de anatomie-sectie van het UMCG beogen daarom gezamenlijk een virtueel interactief humane anatomie platform voor zorgprofessionals (in opleiding) te ontwikkelen en demonstreren. Het platform biedt fotorealistische 3-dimensionale visualisatie en interactie met anatomische preparaten op verschillende apparaten en in virtual of augmented reality. Het is als het ware een virtuele 3-dimensionale encyclopedie van het menselijk lichaam. Het platform speelt hiermee in op een groeiende behoefte naar anatomische kennis en trainingsmogelijkheden onder zorgprofessionals (in opleiding).

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en kennisinstellingen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland veel projecten mede gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken.

Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken uit de perioden 2007-2013 en 2014-2020. Voor de projecten uit de huidige programmaperiode (2021-2027) kun je op onze nieuwe website terecht.

 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen