Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.
Menu Sluit
Zoeken

iTOP technologie voor gen-editing therapie

Looptijd: van 2016-11-01 00:00:00 tot 2018-11-01 00:00:00
i-TOP

Het project richt zich op een innovatieve manier van het transduceren van eiwitten en DNA in cellen voor de zogenoemde “gen-editing” therapie. Bij gen-editing wordt genetisch materiaal in (menselijke) cellen gerepareerd. Het is tot nu toe niet mogelijk om de behandeling rechtstreeks in de cel van de patiënt te brengen. Terwijl dit unieke therapeutische mogelijkheden zou kunnen bieden.

Bij erfelijke aandoeningen, is de hoop dat genetisch materiaal gerepareerd kan worden om zo een niet functionerend gen te genezen. Daarnaast kan in de toekomst gentherapie wellicht gebruikt worden om extra genen toe te voegen die de genezing van complexe aandoeningen kunnen bevorderen. Op dit moment schenkt de biomedische wetenschappen veel aandacht aan “gen-editing” therapie. Er is, helaas, nog geen enkele vorm van routinematig transductie beschikbaar. Dit project wil dit mogelijk maken.Het project richt zich op een innovatieve manier van het transduceren van eiwitten en DNA in cellen voor de zogenoemde “gen-editing” therapie. Bij gen-editing wordt genetisch materiaal in (menselijke) cellen gerepareerd.

Het is tot nu toe niet mogelijk om de behandeling rechtstreeks in de cel van de patiënt te brengen. Terwijl dit unieke therapeutische mogelijkheden zou kunnen bieden. Bij erfelijke aandoeningen, is de hoop dat genetisch materiaal gerepareerd kan worden om zo een niet functionerend gen te genezen. Daarnaast kan in de toekomst gentherapie wellicht gebruikt worden om extra genen toe te voegen die de genezing van complexe aandoeningen kunnen bevorderen. Op dit moment schenkt de biomedische wetenschappen veel aandacht aan “gen-editing” therapie. Er is, helaas, nog geen enkele vorm van routinematig transductie beschikbaar. Dit project wil dit mogelijk maken.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en kennisinstellingen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland veel projecten mede gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken.

Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken uit de perioden 2007-2013 en 2014-2020. Voor de projecten uit de huidige programmaperiode (2021-2027) kun je op onze nieuwe website terecht.

 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen