Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.
Menu Sluit
Zoeken

RECAP: het Robotics Experience Center als proeftuin voor de Smart Industry in Oost-Nederland

Looptijd: van 2016-07-01 tot 2018-12-31

 

Hoofddoelstelling is een ‘open innovatie faciliteit’ rondom robotica en industriële procesautomatisering te realiseren voor de sector High Tech Systems and Materials (HTSM) en de maakindustrie.

Het bestaande Robotics Experience Centervan ESPS krijgt hiervoor een upgrade van een ‘demonstratie-en belevingsfaciliteit ‘naar een ‘shared development center for co-creation’, waarin:

1) de laatste stand van zaken m.b.t. ‘robottechnologie wordt gedemonstreerd en toegepast in productontwikkeling;
2) experimentele ontwikkeling van nieuwe producten en processen wordt uitgevoerd;
3) innovatieve technologische concepten en prototypes voor geautomatiseerde productieprocessen in een gesimuleerde praktijkomgeving worden beproefd;
4) kennis omtrent toepassingen en mogelijkheden van robotica in productieautomatisering wordt verworven;
5) kennisverspreiding plaatsvindt over geavanceerde procesautomatisering en robotica en aanverwante zaken, door bijeenkomsten, trainingen en workshops.

"Met dit project realiseren de partners een waardevolle schakel in de keten van Smart Industry en Industrie 4.0. De proeftuin staat open voor Gehele HTSM-sector en innovatieve maakindustrie in Oost-Nederland om kennis van te nemen en in te participeren."

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en kennisinstellingen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland veel projecten mede gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken.

Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken uit de perioden 2007-2013 en 2014-2020. Voor de projecten uit de huidige programmaperiode (2021-2027) kun je op onze nieuwe website terecht.

 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen