Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.
Menu Sluit
Zoeken

Kennis- en Praktijkcentrum Energietransitie

Looptijd: van 2018-03-01 tot 2021-12-31
KPE

De gemeente Den Haag heeft de ambitie om in 2040 een CO2-neutrale stad te zijn. En richt zich op de driehoek duurzaam wonen, (wijk)economie en werk en scholing. Slim investeren in deze pijlers creëert een economische impuls die zich bijvoorbeeld manifesteert in nieuwe lokale werkgelegenheid.

Er is een grote en urgente behoefte aan goed geschoold personeel dat het nieuwe werk kan uitvoeren. ROC Mondriaan en De Haagse Hogeschool willen dan ook in de regio Den Haag in samenwerking met de gemeente en 40 partners vanuit het bedrijfsleven en kennisinstellingen een Kennis- en Praktijkcentrum voor Energietransitie (KPE) opzetten.

Centraal in de ontwikkeling van het centrum staat de aansluiting van onderwijs op de vraag van de arbeidsmarkt en de praktijkgerichte voorbereiding van studenten op werken in de technische sector

Met het Kennis- en Praktijkcentrum Energietransitie vergroten we de kansen voor jongeren en werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt, om de stap te maken naar de kansrijke beroepen in het kader van de Energie transitie.

Door slim gebruik te maken van kennis en de aanwezige infrastructuur, zoals het Techniek Innovatie Huis van ROC Mondriaan, en in samenwerking met een groot aantal partners kunnen we met elkaar in Den Haag een substantiële bijdrage leveren aan de kansen en uitdagingen die de energietransitie met zich meebrengt.


Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en kennisinstellingen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland veel projecten mede gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken.

Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken uit de perioden 2007-2013 en 2014-2020. Voor de projecten uit de huidige programmaperiode (2021-2027) kun je op onze nieuwe website terecht.

 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen