Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.
Menu Sluit
Zoeken

Kiezen voor Kansen Den Haag

Looptijd: van 2017-05-16 tot 2021-04-30
Kiezen ovor Kansen

Op de Haagse arbeidsmarkt is sprake van een mismatch: enerzijds zijn er relatief veel laag opgeleiden en mensen met afstand tot de arbeidsmarkt en anderzijds is de economie er gericht op kennis, openbaar bestuur en zakelijke dienstverlening.

In Den Haag liggen er onder meer kansen in de sectoren security, ICT/telecom, energie, de creatieve industrie, toerisme & hospitality, techniek en zorg. Toch kiest een groot aantal jongeren in Den Haag een opleiding waarnaar vanuit Haagse werkgevers geen of weinig vraag is. Daardoor kunnen veel gediplomeerde starters geen werk vinden. Op hun beurt krijgen (mkb-)bedrijven vacatures niet vervuld.

Om voldoende instroom te krijgen in de hierboven genoemde sectoren, is het belangrijk dat jongeren kiezen voor de juiste MBO opleidingen. Daarvoor is het van belang dat leerlingen een reëel beeld hebben van de beroepen in deze sector, weten wat het werk inhoudt, of het bij hen past en wat de toekomstperspectieven zijn. Daar wringt de schoen: veel jongeren hebben geen idee, zeker als ze opgroeien in een omgeving met veel werkloosheid en weinig rolmodellen. Voor jongeren uit wijken als Transvaal, Laak en de Schilderswijk is het van groot belang om ze op jonge leeftijd in contact te brengen met verschillende beroepen en sectoren, zodat ze in de praktijk kunnen ervaren wat bij ze past en wat de toekomstperspectieven zijn. Op dit punt kan JINC het verschil maken.

JINC wil in drie jaar tijd 9.150 leerlingen uit het Haagse basisonderwijs en het vmbo laten deelnemen aan de projecten Sollicitatietraining en/of Bliksemstage. Ruim 100 bedrijven uit Den Haag (en de nabije omgeving van Den Haag) doen mee aan de projecten.



Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en kennisinstellingen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland veel projecten mede gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken.

Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken uit de perioden 2007-2013 en 2014-2020. Voor de projecten uit de huidige programmaperiode (2021-2027) kun je op onze nieuwe website terecht.

 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen