Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.
Menu Sluit
Zoeken

Cool Pluimveetransport

Looptijd: van 2021-09-01 tot 2023-12-31


De hoofddoelstelling van het project ‘Cool Pluimveetransport’ is het ontwikkelen van een geconditioneerde trailer voor het vervoer van pluimvee naar de slachterij.

De geconditioneerde trailer is een gesloten systeem, waardoor het klimaat in de pluimveewagen op extreem warme of koude dagen optimaal voor het pluimvee is en blijft. Op extreem warme dagen kan de inkomende lucht 10 tot 15 graden terug gekoeld worden met behulp van koeling. Bij extreem lage temperaturen wordt de ingaande buitenlucht opgewarmd door de warmte die vrijkomt bij de kuikens. Hierdoor blijft de temperatuur en luchtvochtigheid in de wagen op peil. Een haalbaarheidsstudie en patentaanvraag heeft uitgewezen dat deze geconditioneerde trailer uniek is in de mondiale vleeskuikensector.

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en kennisinstellingen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland veel projecten mede gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken.

Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken uit de perioden 2007-2013 en 2014-2020. Voor de projecten uit de huidige programmaperiode (2021-2027) kun je op onze nieuwe website terecht.

 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen