Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.
Menu Sluit
Zoeken

BIZ Winkelgebied Paleis Noordeinde

Looptijd: van 2011-03-01 00:00:00 tot 2015-12-31 00:00:00
winkelgebied paleis noordeinde

Ondernemers werken aan winkelgebied Paleis Noordeinde

De ondernemersvereniging van het winkelgebied Paleis Noordeinde heeft de handen ineen geslagen om dit winkelgebied met veel potentie krachtiger op de kaart te zetten en het vestigingsklimaat te verbeteren. Kenmerkend voor deze winkelbuurt zijn de kronkelige straatjes, authentieke winkels, luxury shopping, monumentale 19e-eeuwse panden en diverse smaakvolle horecagelegenheden. Enkele bekende straten zijn het Noordeinde, de Plaats, de Heulstraat en de Hoogstraat.

Deze actieve ondernemersvereniging is een zogenaamde BedrijfsInvesteringsZone (BIZ). De gemeente helpt bij het oprichten van iedere BIZ en stelt subsidie beschikbaar als een BIZ plannen wil uitvoeren die de leefbaarheid, veiligheid, ruimtelijke kwaliteit of enig ander publiek belang bevorderen.
BIZ Winkelgebied Paleis Noordeinde kwam voor zo’n subsidie in aanmerking en ook Kansen voor West droeg bij om allerlei herinrichtingsactiviteiten rondom ‘schoon, heel en veilig’ uit te voeren. De ondernemers maakten in dat kader goede afspraken met de gemeente en de wijkagent, zorgden voor een betere bereikbaarheid door de Mauritskade weer open te stellen en ‘valet-parking’ in te voeren. Ook heeft deze BIZ naast het opzetten van een ‘Portal HaagsHofkwartier’, een aantal (terugkerende) evenementen op de rol gezet. Deze hebben het winkelgebied een stuk aantrekkelijker en gastvrijer gemaakt. Enkele voorbeelden van evenementen zijn het organiseren van het ‘Noordeinde Nocturne event’ in samenwerking met het Residentie orkest, een ‘Art&amp,Fashion event’ en het houden van Hofborrels.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en kennisinstellingen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland veel projecten mede gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken.

Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken uit de perioden 2007-2013 en 2014-2020. Voor de projecten uit de huidige programmaperiode (2021-2027) kun je op onze nieuwe website terecht.

 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen