Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.
Menu Sluit
Zoeken

Biotech Training Facility

Looptijd: van 2011-03-01 00:00:00 tot 2015-12-31 00:00:00
biothech training

Leids Bio Science Park krijgt unieke biotech-trainingsfaciliteit

Op het Bio Science Park in Leiden staat het eerste scholingscentrum in de (bio)farmaceutische industrie van Nederland. Specifiek daarvoor werd een nieuw gebouw neergezet. In deze Biotech Training Facility (BTF) leren werknemers en studenten werken in een echte GMP-omgeving (Good Manufacturing Practice). Met GMP wordt een streng kwaliteitssysteem voor de farmaceutische industrie bedoeld. Deze BTF is ook geschikt als test- en demonstratielocatie voor de nieuwste apparatuur. Wereldwijd zijn er slechts drie vergelijkbare biofarmaceutische trainingsfaciliteiten.

Met de komst van deze unieke trainingsfaciliteit is ingespeeld op een van de kernproblemen waar het life science cluster mee kampt, namelijk het toekomstige tekort aan gekwalificeerd personeel. Met name het op peil houden van voldoende gekwalificeerde medewerkers (kwantitatief en kwalitatief) op alle niveaus wordt door de bedrijven gezien als een bottleneck. BTF komt tegemoet aan de gevoelde noodzaak om zowel voldoende goed gekwalificeerde nieuwe medewerkers te vinden als ook de bestaande medewerkers kansen te bieden zich te blijven scholen zodat de sector aan de steeds hogere en specifieke certificeringseisen kan voldoen.
De subsidie van Kansen voor West heeft bijgedragen aan de realisatie van deze productiefaciliteit waar farmaceutische trainingen worden gegeven in een realistische omgeving. Het nieuwe gebouw is volledig uitgerust met cleanrooms, laboratoria en een technische ruimte met gemakkelijk toegankelijke voorzieningen.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en kennisinstellingen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland veel projecten mede gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken.

Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken uit de perioden 2007-2013 en 2014-2020. Voor de projecten uit de huidige programmaperiode (2021-2027) kun je op onze nieuwe website terecht.

 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen