Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.
Menu Sluit
Zoeken

Ja Natuurlijk

Looptijd: van 2015-07-01 13:19:00 tot 2016-12-31 13:19:00

Inhoud project:

Een grote groep jongeren op het PrO/VSO heeft te maken met een beperking. We gaan met hen aan de slag om hun kracht in beeld te brengen. En we gaan met hen onderzoeken welke toegevoegde waarde zij voor zichzelf zien op de arbeidsmarkt. De focus ligt hier op de relatie tussen jongeren en werkgevers. Sociale Inclusie start door jongeren in alle activiteiten van ons project te betrekken, zowel op strategisch niveau als sparring partner als op uitvoeringsniveau door met hen te werken aan een beter inzicht in de doelgroep en het verbeteren van de communicatie. Jordy van Zonneveld van Studio MOIO is één van deze jongeren, help jij deze "superheroe" om geschikte banen te vinden? Kijk snel naar het verhaal van Jordy:

Motivatie:

Dit is een uniek project, waar jongeren in hun kracht worden gezet. En dat is wat er nodig is om Sociale Inclusie te laten werken.

Projectresultaat:

In onze regio, Holland Rijnland, kijken we niet meer naar de handicap maar naar iemands capaciteiten en persoonlijkheid.

 

Wist je dat?

Voor de periode 2014-2020 is € 507 miljoen beschikbaar. Hiermee wordt de arbeidstoeleiding van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en de duurzame arbeidsinzet van werkenden bevorderd.

Gemeenten gebruiken ESF subsidie voor het terugdringen van jeugdwerkloosheid en de arbeidsinpassing van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zoals mensen met een arbeidsbeperking, werkzoekende 50-plussers, mensen zonder werk of uitkering waaronder (laagopgeleide) vrouwen en gedetineerden.

Dit betekent dat binnen de projecten aandacht wordt besteed aan het creëren van gelijke kansen voor personen die door bepaalde kenmerken, zoals bijvoorbeeld geslacht, ras, leeftijd of seksuele gerichtheid, een (extra) achterstand hebben op de arbeidsmarkt.

Leerlingen van deze scholen, die in aanvulling op het regulier onderwijs ondersteuning nodig hebben of die na het verlaten van de school begeleiding nodig hebben bij het vinden van een baan, worden hiermee geholpen.

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en kennisinstellingen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland veel projecten mede gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken.

Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken uit de perioden 2007-2013 en 2014-2020. Voor de projecten uit de huidige programmaperiode (2021-2027) kun je op onze nieuwe website terecht.

 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen